![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie wiem dlaczego ale nie mogę do zmiennej pobrać wartości ukrytego pola jak poniżej w kodzie:
Chodzi tu głównie o linijkę : $logon = $_GET['logon']; php próbuje mi wmówić, że 'logon' nie istnieje i dlatego zmienna $logon jest zawsze równa 0 Gdzie popełniam błąd? Pozdrawiam, Paweł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz wysyłasz metodą GET czy POST ? Wypadałoby go pokazać.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 42 Dołączył: 8.04.2005 Skąd: Mława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem kilku dróg, nie wiem do końca czy to jest dobrze, bo jestem świeżakiem w php:
ale dodawałem też formularz w taki sposób:
zaś jeśli chodzi o
to zwraca to jakieś śmieci z openvpna, nad którym pracowałem wcześniej - czyli coś co nie ma związku z tym z czym teraz będę walczył zwraca tylko coś takiego : Array ( ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze byłoby jeszcze dodać atrybut action -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Z cudzysłowami też już próbowałem. Efekt ten sam. Próbowałem przenieść też cały formularz do templatki i $_GET wciąż mi wywala :
Notice: Undefined index: logon in C:/WebServer/... no i nie pobiera wartości z pola 'hidden' A to pole na pewno powstaje i istnieje. Wydaje mi się, że $_GET czegoś jeszcze potrzebuje do prawidłowego działania, ale nie mogę tego rozwikłać. 'Googlam' już prawie od 2 godzin i nic.. |
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi się, że $_GET czegoś jeszcze potrzebuje do prawidłowego działania, ale nie mogę tego rozwikłać. 'Googlam' już prawie od 2 godzin i nic.. Bzdura, pewnie gdzieś po drodze robisz jakieś przekierowanie. Spróbuj formularz wysłać metodą POST i pokaż cały kod odpowiedzialny za wysłanie i odebranie danych z formularza. //edit Cytat Notice: Undefined index: logon in C:/WebServer/... Nie powinno być Notice: Undefined index: logon in http://localhost/... ? Przepraszam, że spytam o taką oczywistość, ale jak uruchamiasz swój skrypt, przez http://localhost/skrypt.php czy przez C:/WebServer/skrypt.php (chodzi mi o adres w pasku adresu przeglądarki) ? Ten post edytował darko 28.12.2009, 00:42:33 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
darko,
To chyba poświąteczne zaćmienie umysłu spowodowało powstanie tego problemu, który tak naprawdę nie istniał. To co robiłem źle to to, że chciałem przesłać dane w formularzu za pomocą odświeżenia strony ![]() Wielkie dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam, Paweł Ten post edytował pawdlk 28.12.2009, 01:43:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:05 |