![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem ze stoperem, ponieważ nie chodzi "jak w zegarku", różnica między nim a zegarkiem wynosi około 9s na 1 minutę. JS nie ogarniam, dopiero się uczę, i nie wiem czy są jakieś efektywniejsze metody, a może tylko ja coś schrzaniłem i nie działa.
W każdym razie potrzebna mi jest dokładność do 0.01s. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat różnica między nim a zegarkiem wynosi około 9s na 1 minutę Którym zegarkiem? Systemowym? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Na jakiej przeglądarce sprawdzasz?
Spróbuj najpierw na innej, potem ew. bez wyświetlania zawartości kroku. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Na jakiej przeglądarce sprawdzasz? Spróbuj najpierw na innej, potem ew. bez wyświetlania zawartości kroku. Na każdej przeglądarce inna wartość, na operze ok 9s na chrome 5s na ff 20s. Ale już sobie jako tako poradziłem, podzieliłem skrypt na 2 funkcję, jedna liczy ms a druga s i m, teraz na 2 minutach mam różnicę około 1s, więc da się przeżyć ![]() |
|
|
![]()
|
|
Bo wartość zależy od silnika przeglądarki.
Podejrzewam, że gdybyś nie wyświetlał wyniku odliczania na bieżąco, byłoby wtedy w miarę dokładnie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na każdej przeglądarce inna wartość, na operze ok 9s na chrome 5s na ff 20s. Ale już sobie jako tako poradziłem, podzieliłem skrypt na 2 funkcję, jedna liczy ms a druga s i m, teraz na 2 minutach mam różnicę około 1s, więc da się przeżyć ![]() tak jak wspomniał Erix - lecz to wartość opóźnień związanych z szybkością liczenia, dlatego za każdym razem odwołuj się do uniwersalnego wzorca jakim jest zegarek systemowy ![]()
a oprócz tego jeszcze link do podobnego tematu ![]() [Java][PHP]Zegarek Ten post edytował zegarek84 29.12.2009, 00:04:52 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
~kefirek, czy Ty idąc do WC zamawiasz całą partię z fabryki papieru, czy idziesz tylko z rolką? Po kiego grzyba tu jQuery?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
zegarek84 dzięki za skrypt, działa idealnie
![]() kefirek tam nie ma ms. Dziękuję wszystkim za pomoc, można zamknąć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:50 |