![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tym razem mam taki problem: W pliku opis.php mam kod który jest odpowiedzialny za wyświetlanie. W tym pliku również są pobierane dane odnośnie id(np: opis.php?id=1) W pliku funkcje.php mam same skrypty wykonawcze zrobione na "function". Tutaj w jednej funkcji mam zapytanie do mysql gdzie potrzebuję tą zmienną $id z pliku opis.php. Jak pobrać tą zmienną z opis.php do funkcje.php nie używając sesji? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy plik funkcje.php includujesz do opis.php
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie includuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Średnio wiem o co tobie chodzi ale może
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie o to. Może trochę jaśniej wytłumaczę:
W pliku funkcje.php w jednej z funkcji mam zapytanie do bazy w którym mam "..WHERE produkt='$id'..". Wszystko było by dobrze ale to zapytanie nie ma skąd pobrać sobie to $id. To $id natomiast jest do pobrania z opis.php bo gdy użytkownik wejdzie aby zobaczyć na dany produkt to w adresie wyświetli mu się opis.php?id=34323. Czyli w tym wypadku $id jest równe 34323. W pliku opis.php mogę sobie normalnie przetwarzać to $id a w pliku funkcje.php nie mogę bo nie wiem jak przekazać tą informację z opis.php do funkcje.php nie używając sesji |
|
|
![]()
|
|
Ale dlaczego nie możesz sobie poprostu zaincludować tego pliku i wywołać sobie funkcji o której piszesz. Bo inaczej nie da się tego zrobić jak za pomocą sesji ( lub cookie ).
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
No bo inaczej jak zrobię to mi inna część skryptu nie działa w tym opis.php. Czyli nie ma innej możliwości?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Ja trochę nie rozumiem dlaczego nie możesz przenieść id do adresu url, skoro nie chcesz zapisywać w sesji.
|
|
|
![]()
|
|
Bo to jest tak.... opis.php korzysta z java.js a java.js korzysta z funkcje.php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:52 |