![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Aby wyświetlić komentarze do profilu chciałbym, by skrypt odczytując dane z bazy danych wyświetlił dany kod html w postaci zwykłego tekstu. Znalazłem funkcję strip_tags, ale on zamienia znaczniki na białą przestrzeń. A ja chciałbym, by zamienił mi na tekst. Pozdrawiam i proszę o pomoc.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A gdy chciałbym wszystko prócz enterów usunąć, to jak to zrobić, bo mi nie działa w ten sposób:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do głowy przychodzi mi tylko użycie htmlspecialchars a potem str_replace('<br /<', '<br />');
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jeżeli chcesz usunąć wszystko oprócz <br> to użyj strip_tags z drugim argumentem (tam podaj tagi html, które mają zostać):
Szczegóły w manualu. Pozdrawiam -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj cały temat, bo ja już użyłem strip tags, działał on dobrze, z tym, że zamieniał kod html na pustą przestrzeń
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przeczytałem cały temat: 1. chciałeś ZAMIENIĆ kod HTML na wyświetlany tekst 2. jak nie udało się ZAMIENIĆ to ja rozumiem, że pytając 'A gdy chciałbym... USUNĄĆ' zmieniłeś koncepcje i chcesz, cytuję: "wszystko oprócz enterów USUNĄĆ" i pytasz jak to zrobić: Cytat(Zwariowany) A gdy chciałbym wszystko prócz enterów usunąć, to jak to zrobić, bo mi nie działa w ten sposób: Natomiast wszystko oprócz enterów USUNĄĆ można strip_tags (pisałeś, że go użyłeś, ale nie wspomniałeś czy z drugim argumentem, który w tym wypadku jest kluczowy), więc moja odpowiedź była dokładnie na Twoje pytanie (usuń to nie zamień). Wracając do merytoryki to rozwiązanie kolegi @Blame wydaje się jedyne, bo w manualu nic dokładnie tak działającego nie znalazłem. Pozdrawiam -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:41 |