![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem taką funkcje, która ma zwiększać płynnie wysokość DIVa po najechaniu na niego, ale nie działa to jak należy. W IE nie działa setInterval(), czyli wysokość przeskakuje z od razu z 40 do 140, W FF w nie działa sama zmiana wielkości i wywala zapętlony błąd: Ostrzeżenie: Błąd podczas przetwarzania wartości dla 'height'. Deklaracja opuszczona. Plik źródłowy: .../index.htm Wiersz: 0 Co jest źle? -------------------- Respect Yourself!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<div id="test"></div>
do tego prosta funkcja napisana z wykorzystaniem jQuery $("#test").animate({"height":"200px"}); na funkcji może wyglądać to np. tak: function rozwijanie(nazwa,wys) { $("#"+nazwa).animate({"height":wys+"px"}); } Mam nadzieję, że to pomoże |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle, źle, wszystko źle
![]()
jQuery upośledziło moją znajomość js więc nie krzycz jak będą jakieś błędy - w końcu jesteś programistą, to i powinieneś umieć je wychwycić, a sam algorytm jest dobry ![]()
ps. W IE ci nie działało, bo nie miało prawa - przecież najpierw wywołujesz funkcję bez argumentów, więc tak na prawdę ona nic nie robi i w dodatku trwa to bez końca. Potem wywołałeś pętlę, a one działają błyskawicznie i dlatego właśnie wysokość ci przeskoczyła, zamiast płynnie się zmieniać. W FF było inaczej, bo to inna przeglądarka więc i silnik js wygląda nieco inaczej. A w ogóle, to w takich wypadkach polecam zapisać sobie na kartce co robi napisany przez siebie skrypt - prześledzić krok po kroczku, gdzie w danym momencie się znajdujemy. Mi to zawsze pomaga... EDIT: Nie wiedziałem do jakiego stopnia zapomniało mi się javascriptu dopóki nie przetestowałem tego co napisałem wcześniej, ale teraz już musi działać ![]() Ten post edytował 230005 26.12.2009, 20:22:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No świetnie działa! nawet nie widziałem o istanieniu jQuery.
![]() Narazie działa jak bezpośrednio wywołam to w onmouseover, ale jak wrzuce w funkcje JS i wywołam tą funkcje poprzez onmouseover:
...to nie działa. -------------------- Respect Yourself!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzi, pomotało mi się. No dobra, już działa ale niezłe jajca się dzieją, zobaczcie: http://www.ikielce.pl/test/
Tej samej funkcji używam dla wszystkich pasków do powiększania i pomniejszania DIVa no i w ogóle wszystkie paski mi fruwają... -------------------- Respect Yourself!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prościej by było chyba ze slideUp i slideDown, tak jak ja mam na swojej stronie, pawelwolak.info/portfolio
ew. możesz zrobić, żeby po najechaniu wszystkim ustawiało domyślną wysokość, a temu, na który najechałeś tą docelową EDIT: co do Twojej strony ![]()
ustawianie zwykłego obrazka jako tło strony poprzez pozycję absolutną to dosyć, hmm, nie wiem jak to nazwać - po prostu kombinujesz ![]() od tego jest background, ew. background-image http://www.kurshtml.boo.pl/css/tlo_obrazkowe,tlo.html polecam ![]() Ten post edytował Pawel_W 5.01.2010, 20:37:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:43 |