![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 1 Dołączył: 17.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
może ktoś z was będzie wiedział jak to zrobić. Otóż to mam taką strukturę plików: config.php js/shoutbox.js w pliku config.php mam taką zmienną: $adres_strony = ""; w katalogu js mam plik shoutbox.js gdzie mam pewien skrypt JS, jak sama nazwa wskazuje do shoutboxa. Mój problem polega na tym iż w skrypcie shoutbox.js chcę przenieść zmienną $adres_strony="";. Próbowałem tak, że stworzyłem nową zmienną: i na sztywno wklepałem tam pewien parametr i odwołałem się tak do niego:
wszystko działa ładnie ![]() ale gdy chcę tą zmienną dać z pliku config.php no to już zaczynają się schody.. odrazu zaznaczę z JS jestem LAIKIEM ![]() próbowałem tak: (oczywiście wcześniej zainkludowałem plik z ową zmienną) no i nie działa.. macie jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 1 Dołączył: 17.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywaliło błędy ale z sesjami, o których wiem typu
Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in nie działa, tzn nie przekazuje zmiennej z pliku config.php do js/shoutbox.js.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie wstawiasz tą zmienną var adres? Jeśli w dołączanym skrypcie js/shoutbox.js to tak nie zadziała, bo lik js nie jest parsowany przez interpreter php.
Możesz zrobić tak: W pliku config.php robisz na końcu coś w ten deseń:
Wtedy, jeśli plik js będzie dołączany później będzie widział zmienną adres Poza tym, takim błędom dobrze przyjrzeć się w FireBugu ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
vokiel dzięki!
![]() zrobiłem coś podobnego i działa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:41 |