![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z rozgryzieniem jak zmieniać zapytanie. Otóż chciałbym mieć jeden formularz i w zależności od kategorii do takiej tabeli doda rekord. Mam nadzieję, że dobrze się wysłowiłem. Przykładowo, gdy chciałbym dodać rekord z kategorią Testy to zapytanie wyglądałoby następująco:
A gdy Bazy danych to tak:
Proszę o pomoc bo nie wiem jak to ugryźć. Ten post edytował adrianozo 26.12.2009, 13:20:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli struktura tabel jest taka sama, to umieść w formularzu pole hidden o nazwie tabela i później:
mój błąd: miałem na myśli:
Ten post edytował darko 26.12.2009, 13:34:13 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Struktura tabel będzie taka sama, ale nie bardzo rozumiem to zapytanie co ty przesłałeś
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
@darko podał Ci kod w którym nazwa tabeli, do której dodany zostanie rekord jest przekazywana do skryptu w postaci zmiennej (w przykładzie: $_POST['tabela']). Jak $_POST['tabela'] = 'test' do doda rekord do tabeli 'test', jeżeli $_POST['tabela'] = 'bazy_danych' to do tabeli 'bazy_danych'. Pozdrawiam -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc, ale rozwiąże to trochę inaczej
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np.
w formularzy przesyłasz sobie jakieś id czyli przykładowo. Od strony html, tylko musisz dodać dodatkowe pola. Od strony php
Coś w tym stylu. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 16:18 |