![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2009 Skąd: Toruń / Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałbym spytać, czy mapa strony, którą stworzyłem, jest poprawna:
http://gieromaniak.pl/sitemap.html |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy poprawna czy nie, ale spróbuj tu coś znaleźć, masakra. To przeciwieństwo mapy strony, gdzie wszystko powinno być "pod ręką". Wystarczy umieścić tylko same kategorie (Nowości, Recenzje itd.) i ewentualnie podkategorie (jeśli istnieją). Czy np. allegro na swojej mapie strony wyświetla linki do wszystkich aukcji? Raczej nie.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2009 Skąd: Toruń / Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Erm... po prostu myślałem, że mapa strony to zbiór wszystkich linków strony. To w mapie strony mają być tylko główne działy?
Ten post edytował Jazi 25.12.2009, 14:27:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zbiór wszystkich sekcji, działów czy na co tam się jeszcze dzieli struktura Twojej witryny, ale wrzucanie wszystkiego do jednego worka to wg. mnie nieporozumienie. Czy taka mapa strony ułatwia w jakikolwiek sposób wyszukiwanie pożądanych informacji?
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Tworzyłem ją bardziej z myślą dla Google i pozycjonowania.
|
|
|
![]()
|
|
//edit odnośnie pozycjonowania, to nie wiem, o czy Ty mówisz ? http://www.google.com/support/forum/p/Webmasters?hl=pl Ten post edytował darko 27.12.2009, 03:15:39 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Dla google zobacz JAK ma wyglądać plik sitemap. Są standardy składni -> http://www.sitemaps.org/protocol.php
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Cytat odnośnie pozycjonowania, to nie wiem, o czy Ty mówisz: <title>GIEROmaniak.pl Sitemap</title> <meta name='keywords' content='sitemap,mapa,strony' /> <meta name='description' content='Sitemap / mapa strony portalu GIEROmaniak.pl. Wszystkie linki portalu znajdują się właśnie tutaj..' /> ? Może powiedz mi, o czym Ty mówisz?? A raczej piszesz? Nie lubię jak ktoś ironizuje na to, co ja napisałem (bo tak to odebrałem). Coś nie pasuje, to napisz w prost, ja na pozycjonowaniu niezbyt się znam i w ogóle chciałbym się w to wkręcić to trochę. #thek Dzięki :] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:08 |