![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Dodawałem nowe pole textarea do skryptu strony i pojawił się dziwny błąd którego nie wiem jak naprawić. Warning: Missing argument 24 for addok_link_form(), called in /home/user/public_html/folder/folder2/op.php on line 514 and defined in /home/user/public_html/folder/folder/funkcje.php on line 516 Linia 514 w pliku op.php wygląda tak:
a linia 516 w pliku funkcje.php wygląda jak ponizej:
Z błędu rozumiem że w jednym pliku brakuje odwołania do zmiennej z drugiego pliku, ale kilka razy przeglądnąłem te wpisy i nie zauważyłem żadnych braków. Może mi ktoś poradzić co jest nie tak ? Ten post edytował Szymon80 24.12.2009, 19:16:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Z błędu rozumiem że w jednym pliku brakuje odwołania do zmiennej z drugiego pliku To nie błąd, a ostrzeżenie, a ja zrozumiałem, że nie podano 24.go parameteru zdefiniowanej w pliku funkcje.php funkcji addok_link_form() w wywołaniu w pliku op.php . Funkcja z 24 obowiązkowymi parametrami = masakra. Nie lepiej użyć tablicy? // edit Domyślam się, że zmieniłeś deklarację funkcji dodając jeden parametr, tymczasem zostawiłeś stare wywołania, w których także powinieneś dodać ten 24. parametr. Ten post edytował darko 24.12.2009, 19:29:09 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedz i podpowiedź. Usunąłem kilka zmiennych z tej funkcji i o dziwo wszystko działa nadal poprawnie. Błąd też zniknął.
Wiem że to nie jest naprawą skryptu ale jak działa to może być. ( nie mam czasu na kompleksową naukę PHP i dlatego robię prawie wszystko po omacku); Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Być może usunąłeś w projektowaniu za dużo argumentów i teraz przy wywołaniu funkcji podajesz ich za dużo. func_get_args.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Usunąłem kilka zmiennych z tej funkcji i o dziwo wszystko działa nadal poprawnie. Wybrałeś najgorszą z możliwych opcji, ale skoro jesteś pewien, że działa i tylko o to chodziło, to ok. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 06:18 |