![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 1 Dołączył: 31.01.2009 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, piszę upload plików i chciałbym aby uploadowany plik miał sprawdzane rozszerzenie i dopiero jeśli będzie ono takie jak sobie życzę dokonywany był upload. Napisałem to w następujący sposób:
Jednak w trakcie pojawił się błąd o treści: Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/c/h/o/chojnowski/www/test/index.php on line 48 i bladego pojęcia nie mam jak to rozwiązać, jakieś pomysły ![]() Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamień
na
Ten post edytował darko 24.12.2009, 14:23:44 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tak jeden magiczny.
Przed ifem daj I zobacz czy rzeczywiście jest tablicą. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 1 Dołączył: 31.01.2009 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co po drodze do warunku if (in_array($rozszerzenie_pliku, $allow)) robisz ze zmienną $allow ? To kompletny kod?
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Co po drodze do warunku if (in_array($rozszerzenie_pliku, $allow)) robisz ze zmienną $allow ? To kompletny kod? Nie, tu jest tylko samo sprawdzenie pliku. Kompletny kod całego skryptu wygląda tak:
|
|
|
![]()
|
|
To zmienia postać rzeczy, zasięg zmiennych, podstawy, funkcja do_upload nie widzi zmiennej $allow. Daj na początku w funkcji do_upload: global $allow, albo przekaż jej tablicę $allow parametrem.
Ten post edytował darko 24.12.2009, 14:42:58 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
To zmienia postać rzeczy, zasięg zmiennych, podstawy, funkcja do_upload nie widzi zmiennej $allow. Daj na początku w funkcji do_upload: global $allow, albo przekaż jej tablicę $allow parametrem. Działa, tylko mi menda wyświetla całą tablicę jako wynik, oto efekt
średnio to wygląda, jak się mogę tego pozbyć ![]() Dziękuję, znalazłem rozwiązanie. Jeszcze raz dziękuję za pomoc Ten post edytował felixk 24.12.2009, 14:59:06 |
|
|
![]()
|
|
zakomentuj var_dump($allow);
![]() -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 23:42 |