![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napotkałem bardzo dziwny błąd i nie wiem jak go rozwiązać.
Teraz tak, w pliku .htaccess mam coś takiego Kod RewriteRule ^user,notatki,dodaj$ index.php?page=user&mode=notatki&akcja=dodaj[L] Mod_rewrite mam włączony prędzej, wszystko działa jak należy. Ale i tak nie działa to, jak mam pod $_GET['akcja']=='dodaj', nie wiem czemu, niby wsio działa a tutaj mam błąd. Jak to rozwiązać? Jak czegoś nie powiedziałem to dopowiem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to pomoże ale spróbuj:
trim($_GET['akcja']) -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod wklejony przez Ciebie jest zły. Zamiast if($_GET['akcja'] == 'dodaj') powinno być if (isset ($_GET['akcja']) && $_GET['akcja'] == 'dodaj'). Czyli całość powinna wyglądać tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja skopiowałem to co podałeś do pliku index.php na swoim serwerze i wszystko jest ok, może problem tkwi w instrukcjach, których nie podałeś? Chodzi mi o: "tutaj ma instrukcje" i "Tutaj mam właśnie problem. Nie działa to, co tutaj jest wstawione."
Podaj kompletny kod i skopiuj treść błędu jaki ci się wyświetla, bo na razie to jak gra w dużego lotka, można tylko strzelać... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod wklejony przez Ciebie jest zły. Zamiast if($_GET['akcja'] == 'dodaj') powinno być if (isset ($_GET['akcja']) && $_GET['akcja'] == 'dodaj'). Czyli całość powinna wyglądać tak:<?php if(!isset($_GET['akcja'])) {?> tutaj ma instrukcje <?php } else { if (isset ($_GET['akcja']) && $_GET['akcja'] == 'dodaj') {?> Tutaj mam właśnie problem. Nie działa to, co tutaj jest wstawione. <?php } } ?> Z tym się absolutnie nie zgodzę, doczytaj kod a potem się wypowiadaj. Najpierw jest instrukcja jeżeli jest Nie je zadeklarowana zmienna $_GE['akcja'] a potem w ELSE, czyli jeżeli nie, dalszy ciąg. Błąd tkwił w pliku .htaccess, trudny do wychwycenia ale tam właśnie był. Zamiast Kod RewriteRule ^user,notatki,dodaj$ index.php?page=user&mode=notatki&akcja=dodaj[L] ma być Kod RewriteRule ^user,notatki,dodaj$ index.php?page=user&mode=notatki&akcja=dodaj [L] Błędem był brak spacji przed ostatnim znacznikiem [L], zmieniłem to i zadziałało. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:47 |