![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam pewne pytanie - robię pętlę, która ma się wykonać x razy. Za każdym razem, będzie wykonywał się skrypt file_get_contents, żeby wyświetlić pewne dane ze strony, a to długo trwa... Żeby zobaczyć wyniki muszę poczekać dosyć długo, więc jak można w pętli foreach wyświetlać wyniki w momencie wykonania się pętli => przelecę raz pętlę i pokazuje się wynik, przelecę kolejny raz i kolejny wynik itd ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początku skryptu ob_start(); a pozniej w momencie gdy chcesz wyslac do przeglądarki ob_flush();
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To teraz inne pytanie - jak te funkcje działają? w Manualu nie poczytam bo nie operuję angielskim ;/
EDIT: Działa jak ma działaś, ale dlaczego pętla wykonuje się np 22 razy i wychodzi z niej skoro ma wykonać się więcej razy (np 50) ? Ten post edytował sebekzosw 23.12.2009, 12:44:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dałbyś jakiś kod albo chociaż opisał efekt, jaki chcesz uzyskać.
Cytat Za każdym razem, będzie wykonywał się skrypt file_get_contents, żeby wyświetlić pewne dane ze strony, a to długo trwa - tego nie rozumiem, nie wystarczy raz pobrać całej strony, po co za każdym obrotem pętli? To musi długo trwać i nic na to nie poradzisz.I nie możesz po prostu zrobić czegoś w stylu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 10 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresuj się tym artykułem, a dokładnie rozdziałem: "Flushing output".
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 19:43 |