![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
napisałem taki kod, aby wyciągał poszczególne linijki z pliku txt do zmiennych tablicowych: [PHP] pobierz, plaintext [PHP] pobierz, plaintext nie wiem czemu, ale ciągle pojawia się "Resource id #3". natomiast kiedy klucz przyjmie wartość większą niż 0 pojawia się "undefined offset". Bardzo proszę o pomoc pozdrawiam Ten post edytował bartisz 23.12.2009, 09:07:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
kurcze...
zobacz w manualu co zwraca fopen() a potem sie zastanow czy na pewno na tym czyms mozesz robic jakies explode()... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poza tym myślę że lepiej będzie tu użyć funkcji file.
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Poza tym myślę że lepiej będzie tu użyć funkcji file. Ja też tak myśle tylko chcialem najpierw by autor zrozumial blad jaki popelnil ale jak zwykle jakis nadgorlwiec na punkcik musial wyskoczyc z podaniem rozwiązania ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Taaa, file, a zaraz zacznie się zrzędzenie, że brakuje pamięci, bo walnie jakiegoś tasiemca na wejście.
fopen, while, feof, fgets, break. Funkcje celowo podane w odpowiedniej kolejności. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:30 |