![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich po raz pierwszy.
Na początku chcę poinformować, że nie jestem programistą. Czasami zrobie jakąś stronę ale raczej na zasadzie prób i błędów - jak coś się uda i się sprawdza to trzymaj się tego. Programowanie mi nie idzie więc... Po nudnym wstępie przedstawię swój problem. Oczywiście rozwiązania szukałem wcześniej w internecie ale są ogólniki z których nic logicznego wyciągnąć nie potrafię. Zrobiłem stronę we flash'u, w której znajduje się formularz do wysyłania maili bezpośrednio ze strony. Kiedyś zastosowałem w innej stronie (także flash) ten sam formularz i z wysyłaniem wiadomości problemów nie było. Strona była na serwerze kei.pl. Maile dochodziły bez problemu. Po jakimś czasie przyszedł czas na nastepną prostą stronę we flash'u. Tym "Wiadomości nie wysłano - spróbuj ponownie". Gdzieś wyczytałem, że może byc problem z funkcją mail() i trzeba będzie zastosować funkcję sendmail(). Napisałem do administracji Interii i w odpowiedzi dostałem taki komunikat: "Witam, Proszę skorzystać z funkcji sandmail. Ścieżka do sendmail: /usr/bin/sendmail. " Wszystko fajnie ale gdzie to trzeba wpisać? próbowałem różnych opcji (może nawet i idiotycznych) ale nic pozytywnego się nie wydażyło. Może ktoś w szanownych forumowiczów miał by jakiś pomysł? No i najważniejsze - poniżej kod źródłowy z pliku flash oraz z pliku php. Plik flash:
a tutaj kod z pliku mail_form.php:
Gdzie w pliku mail_from.php wpisać funkcję /usr/bin/sendmail (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Z góry dziękuję wszystkim za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:00 |