![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, próbuje zrobić weryfikacje obrazkową do rejestracji i robię to tak:
Problem tkwi w tym że na localhoście działa bez zarzutu (XAMPP version 1.6.7), a jeśli wrzucę na jakiś hosting to nie działa. Mam konto na NetHosting, pakiet obsługuje PHP 4 i 5, a wyświetla się adres strony zamiast obrazu bez żadnego błędu. Testowałem również na darmowym koncie CBA i też obsługuje PHP a wyświetla się samo tło ale tekstu już nie wypisuje. Jaka może być przyczyna tego? Ten post edytował corey1991 23.12.2009, 10:36:34 -------------------- projektowanie stron internetowych
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A masz wrzucony font RAVIE.ttf w odpowiednim miejscu ? Poza tym tworzysz gifa, a w nagłówku deklarujesz Content-type: image/jpeg
Ten post edytował darko 22.12.2009, 23:37:59 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod poprawiłem ale teraz na NetHostingu wyświetla się napis że nie można wyświetlić obrazka ponieważ zawiera błędy, na CBA samo tło a na localhoście wszystko działa.
Plik Ravie.ttf mam w tym samym miejscu co plik z kodem. -------------------- projektowanie stron internetowych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zapisz: imagepng($im, "myfile.png"); i przekieruj żeby wyświetlić? Zmieniłeś content type dla header? Upewnij się że chmod całego katalogu i skryptu jest prawidłowy (0777).
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Mam coś takiego teraz ale na każdym wyświetla że obrazek zawiera błędy. Jeśli zamiast funkcji ImageTTFText użyje ImageString to obraz się wyświetla, tylko wtedy wyświetla standardową czcionką a zależy mi na innej.
Ten post edytował corey1991 23.12.2009, 11:14:34 -------------------- projektowanie stron internetowych
|
|
|
![]()
|
|
A czy Twój dostawca hostingu nie dokleja przypadkiem kodu reklam do Twoich skryptów? Może to dlatego nie mogłeś wyświetlić obrazka z pomocą header, bo została doklejona reklama?
|
|
|
![]()
|
|
Na CBA możliwe, chociaż w źródłach strony niczego nie ma, ale na płatnym to raczej nie możliwe. A może coś z tą funkcją ImageTTFText jest nie tak? Jest zablokowana? Jest taka możliwość?
-------------------- projektowanie stron internetowych
|
|
|
![]()
|
|
Jest taka opcja, chociaż pewnie wywaliłoby błąd, najlepiej sprawdź sobie
|
|
|
![]()
|
|
Funkcja jest. Nie mam pojęcia dlaczego na localhoście śmiga a na serwerze nie chce ;/ chyba się poddam i zrobię to z ImageString. Dzięki za pomoc
![]() -------------------- projektowanie stron internetowych
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:59 |