![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Mam malutki problem z zapytaniem SQL. Ogólnie sprawa wygląda tak, że mam tabelę która ma pola: category_id, category_parent_id, category_deph(zagłębienie), category_name oraz pare innych, mniej istotnych pól. Cały problem polega na tym, że mam kilka kategorii głównych (category_parent_id = NULL, category_deph = 1) i dodanych do każdej z nich N kategorii(category_parent_id = ID_KATEGORII_ROOT, category_parent_id = (PARENT_DEPH)+1). Do listingu potrzebne mi jest wyciągnąć jednym zapytaniem - jakoś ładnie i maksymalnie wydajnie - ograniczoną ilość kategorii i powiedzmy po N podkategorii danej kategorii głównej. Niestety, nie umiem się z tym uporać. Sam limit tutaj nie wiele daje. Próbowałem na wiele sposobów, ale niestety, każdy z nich ostatecznie wydaje się być chybiony. Za wszelkie wskazówki serdecznie dziękuję. -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 06:50 |