![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie
Dzieki Panowie ze macie dla mnie cierpliwosc ![]() ale kombinuje rózne rzeczy w php no i ucze sie ![]() mam teraz pytanie tego typu mam tabele w bazie danych
i moje pytanie brzmi jak zrobic a by na jednej stronie wyswietlało mi sie z tabeli klient wszystkie dane plus z tabeli online (tytuł, status, tresc, kosztprzew, data, date_mod) tzn konkretnemu klientowi przypisywało te dane z tabeli online na prosty język dodaje klienta potem usługe do tabeli online i ta usługa ma byc przypisana dla konkretnego klienta Ten post edytował tygrys 22.12.2009, 17:32:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Google: relacyjny model baz danych
(JOIN) -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli jak dobrze zrozumiałem
dodaje klienta potem jakies usługe nastepnie wczytuje usługe i klienta i przypisuje ta usługe klientowi i ona jest zapisywana w nowej tebali ? i jak to przykładowo bedzie wygladac? Ten post edytował tygrys 22.12.2009, 18:39:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A poszukałeś, o czym napisałem...?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
troche nie bardzo
moze jakies przykład bys podrzucił moze łatwiej mi by było |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 4 Dołączył: 16.08.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
czy dobrze to stworzyłem
(o ile 'nr' w tabeli online oznacza id usera do którego jest przypisana usługa) a przypisuje ja w jaki sposób? |
|
|
![]()
|
|
Normalnie... Zapytaniami SQL.
Naprawdę poszukaj trochę na Sieci; relacje w bazach danych, to dość popularny temat, wystarczy POSZUKAĆ, nawet po polsku znajdziesz sporo materiałów. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:12 |