![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Bawie sie zendem pare dni. I prawde mowiac utknalem na chyba dosc prozaicznej rzeczy chodzi o podpiecie pliku .js do layoutu/widoku/partiala docelowo obiekt na ktorym ma dzialac js jest w partialu i niby znalazlem informacje o tym ze wykonuje sie w przez $this->headScript ale prawde mowiac nie udalo mi sie tego uruchomic w ten sposob prawdopodobnie to kwestia umieszczenia pliku .js w odpowiednim folderze plus dopisanie sciezki ale tego tez juz probowalem i nic ![]() wiec moze ktos moglby mi podac jakies wskazowki dzieki ![]() edit OK chyba wiem gdzie tkwi problem, chodzi o konfiguracje samego servera prawde mowiac nie znam sie na tym, wiec prawdopodobnie zrobilem to dosc nie chlujnie sytuacja wyglada tak postawilem sobie domenke zend.localhost/ i podpialem ją tak <VirtualHost *:80> ServerAdmin postmaster@dummy-host.localhost DocumentRoot "C:/xampp/xampp/htdocs/ZendFramework/public" <Directory "C:/xampp/xampp/htdocs/ZendFramework/public" > Options Indexes FollowSymLinks AllowOverride All </Directory> ServerName zend.localhost ServerAlias www.zend.localhost ##ErrorLog "logs/dummy-host.localhost-error.log" ##CustomLog "logs/dummy-host.localhost-access.log" combined </VirtualHost> nastepna sprawa to konfiguracja pliku .httpacces no i znalazlem cos takiego SetEnv APPLICATION_ENV development RewriteEngine On RewriteRule !\.(js|ico|gif|jpg|png|css)$ index.php RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^.*$ - [NC,L] i chyba to powinno byc jakos tak bo sama strona postawiona na frameworku dziala ok ![]() ale jak chcailem dodac .js to lipka nie chce dzialac ![]() wiec pls help ![]() jak to badziewie POPRAWNIE ustawic ? edit2: ok chwilowo rozwiazalem problem wrzucajac pliki .js do katalogu public ale jak rozumeim tak sie tego nie powinno robic ![]() wiec mam nadzieje ze ktos tu zajrzy i moze popchnie temat dalej:) Ten post edytował r3dsky 23.12.2009, 10:15:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:20 |