Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Przyjazdne linki a sciezka dostepu do obrazkow!
piotr485
post 22.12.2009, 16:02:14
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

W pliku .htaacces mam nastepujacy zapis:

1. RewriteEngine on
  2. DirectoryIndex index.php
  3.  
  4. RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?d=$1&j=$2&id=$3 [L]
  5. RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?d=$1&j=$2 [L]
  6. RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?d=$1 [L]

Mam taki problem - ogólnie dzięki temu plikowi mogę utworzyc sobie przyjazdne linki, ale mam taki problem, że gdy wpisze www.mojastrona.pl/1/cos/cos2 to wszystkie grafiki ktore sa na stronie nie dzialaja - mam je zapisane w katalogu mojastrona.pl/images a gdy daje ten plik wpis to tak jak by to co jest w adresie url bylo wykorzystywane do zmiany sciezki do grafik.

Tak jak by adres sciezek zmienial sie na www.mojastrona.pl/1/cos/cos2/images/ mozna jakos temu zaradzic aby tak sie nie dzialo i odczytywal grafike tak jak bym byl na www.mojastrona.pl - ktos mial juz podobny problem ?

Z góry dziękuję

P.S. A może istnieje jakiś sposob podania adresu grafiki aby zawsze zaczynal od mojastrona.pl - nie chcial bym tu urzywac sciezki bezposredniej bo to troszke bezsensu.

cos w stylu ../images/ tyle ze to daje jeden folder do gory a mi nie chodzi o to. W sumie nawet nie mam pojecia skad taki problem - jakim cudem sie wkradlo cos takiego

Ten post edytował piotr485 22.12.2009, 16:05:51
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
erix
post 22.12.2009, 16:46:32
Post #2

Grupa: Moderatorzy

A szukałeś trochę? Chyba wcale, bo problem jest dość powszechny.

http://eriz.pcinside.pl/weblog/mod_rewrite...wiazac-208.html

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 28.06.2025 - 20:56