![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Skąd: Wolbrom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uporałem się z jednym problemem to mam następny. Mam w bazie użytkowników, po zarejestrowaniu dostają z automatu uprawnienie '0'. Ja ich wyświetlam i chciałbym mieć możliwość zmiany parametru na '1' w polu uprawnienia, które istnieje w bazie. Chciałbym aby przy każdym użytkowniku wyświetlał się przycisk "blokuj" i "odblokuj", który by zmieniał wpis w bazie danych. Czy da się dodać do buttona jakiś onclick, który by wykonywał UPDATE uzytkownicy SET uprawnienia='1' WHERE id='$id'" ? Ewentualnie drugi pomysł to dwa linki i
Jak by to można rozwiązać? Najlepiej według mnie to dwa przyciski "odblokuj" i "zablokuj". Jak dołożyć do buttona możliwość zmiany wartości w bazie danych? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj tam jak sam napisałeś onclick, po stronie php sprawdzaj czy jesteś zalogowany i czy możesz zmienić uprawnienia.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 14 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Skąd: Wolbrom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzam czy jestem zalogowany to mam. Tylko nie za bardzo wiem jak wstawić ten warunek do przycisku. Chciałbym żeby jednym kliknięciem po zalogowaniu w panelu admina można było zmienić to uprawnienie. Jakoś tylko do tego buttona muszę przekazać id zmienianej osoby?
takie coś mam. Zainkludowałem funkcję
Niestety nie działa ;/ Rozwiązałem to za pomocą formularzy jednak. Ten post edytował chico2 22.12.2009, 15:51:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie bedzie dzialac w ten sposob bo js i php to dwa rozne jezyki. Musialbys ajaxowo odpalic te funkcje w php
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie też do tego doszedłem. Zrezygnowałem z tego i zrobiłem prosty formularz, który przekazuje wartość wpisywaną z palca. 0-lock user, 1-admin, 2-unlock user.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:17 |