![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 3 Dołączył: 14.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie ja zrobic zeby w skrypcie tym co podałem nizej wyswietlały mi sie newsy jedynie danej kategorji czyli w kto dodał pokazywały sie newsy dodane np. przez ziutka lub jak inaczej ustawi same z dnaego misata jakie chce!
[php:1:c713b16214]<?php //Skrypt bedzie wyswietlał 15 ostatnich newsów mysql_connect ("localhost", "root", "") or die ("Nie można połaczyc sie z MySql"); //pruba łonczenia sie z MySql mysql_select_db ("kolusz") or die ("Nie mozna sie połaczyc z baza kolusz"); //pruba łonczenia sie z baza kolusz $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM news ORDER BY nr DESC LIMIT 0,15") or die ("bład w pytaniu"); //Łaczenie z tabela news oraz ilosc newsów ktora ma sie wyswietlac while ($rekord = mysql_fetch_array ($wynik)) { print " <table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=50%> <tr> <td> <table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=100%> <tr> <td bgcolor=dadada> <p><b>:: <a href=reszta_newsa.php?nr=".$rekord[0].">".$rekord[2]."</a></b></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><b>Dodano:</b> ".$rekord[1]." <b>Dodał:</b>".$rekord[7]."</p> </td> </table> <table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=100%> </tr> <tr> <td> <p> ".$rekord[3]."</p> </td> <td> <p> ".$rekord[5]."</p> </td> </tr> </table> <table bgcolor=EFECEC border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=100%> <tr> <td> <p><b>Zródło:</b>".$rekord[6]."</p> </td> <td> <p align=right><a href=reszta_newsa.php?nr=".$rekord[0].">Wiecej>>></a></p> </td> </tr> </table> </td> </tr> </table>"; } ?>[/php:1:c713b16214] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[sql:1:bfbe7100e9]SELECT * FROM news WHERE nick = 'Ziutek' ORDER BY nr DESC LIMIT 0,15[/sql:1:bfbe7100e9]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 3 Dołączył: 14.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:22 |