![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 9 Dołączył: 9.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam problem tego typu:
Cytat Ustaw kolejność na 1 Kiedy odbywa się walka [while] Kiedy kolejność wynosi 1 [if] Odejmij graczowi życia i wyświetl daneKiedy kolejność wynosi 2 [if] (Gdy któryś stracił całe HP to zakończ i wyświetl wynik) Wszystko ładnie wyświetla, ale NA RAZ, chciałbym, aby wyniki pojawiały się w odstępach jednosekundowych. sleep() nie działa, ponieważ czeka (1s * ilość tur) przed pojawieniem się wygenerowanej walki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie lepiej byłoby napisać prostą funkcje w javascript z wykorzystaniem setTimeout.
-------------------- www.fachoweuslugi.pl | www.zlec-usluge.pl | www.pokazsie.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 12 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wszystko ładnie wyświetla, ale NA RAZ, chciałbym, aby wyniki pojawiały się w odstępach jednosekundowych. To ile jest tych tur ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 9 Dołączył: 9.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam się na javascript.
A co do ilości tur to zależy z jakim przeciwnikiem walczymy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie znam się na javascript. To się naucz? Jeżeli chcesz by pojawiała się runda co sekundę to nic innego jak ajax. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat Nie znam się na javascript. To się naucz? Jeżeli chcesz by pojawiała się runda co sekundę to nic innego jak ajax. Przyszedłem prosić o pomoc, a nie słuchać ucz się javy. Jeśli już musiałbym zrobić to javą (w której nigdy nie robiłem) to moglibyście dać mi odnośnik do tego - "Co przydałoby się nauczyć"? Byłbym wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie java, tylko javascript
W sumie to zacznij od podstaw tego języka. Poszukaj kursy w google. Ten post edytował Wicepsik 24.12.2009, 23:06:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No więc znalazłem coś takiego:
Kod setTimeout ( expression, timeout ); Ale co mam umieścić w 'expression'? Ma po prostu chwilę odczekać (1000) i wykonywać skrypt dalej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w miejscu 'expression' najwygodniej jest podać nazwę wywoływanej funkcji JavaScript, a w miejscu 'timeout' czas (w milisekundach) jaki skrypt ma odczekać przed jej wywołaniem. Teraz w tej funkcji JavaScript z wykorzystaniem AJAX powinieneś wywoływać skrypt PHP, który zrobi te if`y z pierwszego postu etc. i odeśle wynik cząstkowy do przeglądarki. Pozdrawiam -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
Nie działa
![]() Znalazłem podobny temat, ale nic nie idzie. Testowo chciałbym coś takiego: Co 5 sekund > ustaw napisz na "napis" + "o". Cytat Start napisPo 5 sekundach napisoPo kolejnych 5 sekundach napisooPo kolejnych 5 sekundach napisooo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W teorii mógłbyś to zrobić korzystając z flush, ale nie tędy droga.
1) Po stronie serwera generujesz od razu przebieg całej walki (chyba, że użytkownik może w nią ingerować w jej trakcie) 2) Dane z PHP przekazujesz do JS (tak by ten mógł sobie ładnie dalej na nich operować) 3) Przy pomocy JS ładnie "wizualizujesz" dane (czyli wyświetlasz co jakiś czas jakąś animację/napis - na podstawie otrzymanych danych) 4) Po stronie serwera robisz jeszcze jakieś zabezpieczenie by użytkownik w jakiś tam sposób był zablokowany na czas trwania tych wszystkich tur |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa ![]() Znalazłem podobny temat, ale nic nie idzie. Testowo chciałbym coś takiego: Co 5 sekund > ustaw napisz na "napis" + "o". Przykład takiej funkcji to
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 13:09 |