![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie. Otóż wykonuję proste zapytanie do bazy:
i teraz pytanie jak mogę podejrzeć wszystkie wyniki z zapytania ? Pisząc nie we frameworku mając wyniki w postaci tablicy robiłem zwykłego print_r i miałem wszystko jak na dłoni. Czy chcąc zobaczyć wszystkie wyniki muszę poprostu przelecieć w pętli:
Sprawa nr 2 w jaki sposób mogę operować na wynikach zapytania aby je zaktualizować ? Załóżmy że potrzebuję do każdego obiektu wynikowego dodać jakieś pole np:
Niestety echo debuga w kolejnej linijce pokazuje mi tylko pola z bazy. Będe wdzięczny za wszelkei sugestie. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok
Dzięki serdeczne. A co to wyświetlania sumarycznych wyników to jak rozumiem, muszę sam przelecieć po pętli ? Sprawa nr dwa bo tak na razie lawiruję pomiędzy kohana 2 i 3 i w tej dość lakonicznej dokumentacji którą znalazłem na http://www.kerkness.ca/wiki/doku.php?id=cr...e_query_builder , widzę że nigdzie nie używa się instacji klasy Database, tylko wszędzie są odwołania statyczne. Poza tym próbując zdefinować normalny obiekt new Database dostałem errora. Więc pytanie czy w wersji 3 można się tylko odwoływac statycznie ? Jeszcze jedno pytanie wtrącę definiując jakiś wpis w sesji typu Czy mogę się odwołać jakoś bezpośrednio to wartości 'name' co w normalnej sesji wygladałoby tak $_SESSION['user']['name'], bo jakoś nie widzę tu za bardzo możliwości. Muszę chyba robić tak
Dzięki Ten post edytował jajcarzd1 21.12.2009, 15:01:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:44 |