Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Kupno PC
abusiek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Aktualnie pracuje na laptopie, ktory w sumie mi wystarcza, ale zycie pokazalo ze zona tez potrzebuje komputera i ze czesto jest to dokladnie wtedy kiedy przy nim siedze i cos robie winksmiley.jpg Taka sytuacja rodzi napiecia i konflikty, ktorych, jak powszechnie wiadomo, warto by uniknac winksmiley.jpg

Poniewaz biurko jest tylko jedno i nie ma miejsca na drugie, a ja sobie srednio wyobrazam pisanie wpol zgiety na kanapie, plan jest taki ze zona przejmie we wladanie laptopa a na biurku stanie komputer stacjonarny poniewaz bedzie to raczej tansze niz kupno drugiego laptopa. I tu zaczynaja sie schody, bo:

1. Moj rozwoj jesli chodzi o sprzet komputerowy zatrzymal sie gdzies w okolicach Pentium 3 winksmiley.jpg
2. Ze skladanymi PC mam baaaardzo zle doswiadczenia. W zyciu mialem takie 2 i kazdy mial spore problemy ze stabilnoscia... ni z tego ni z owego sie wylaczal, firefox sie nagle zamykal itp, itd.

Dlatego nie chce ryzykowac wybierajac sprzet samemu, i chyba jeszcze bardziej nie chce ryzykowac zdajac sie na rade Pana ze sklepu, bo w ten sposob byly kupowane poprzednie kompy i nic dobrego z tego nie wyszlo (cale mnostwo uzerania sie i teksty pt. 'u mnie wszystko dzialalo'). Bylbym wdzieczny za rady i moze propozycje gotowych zestawow (jesli to nie przesada z mojej strony).

Od komputera oczekuje przede wszystkim:

1. Stabilnosc - nie moze sie zawieszac PRAWIE NIGDY
2. Pracuje wielotorowo, tzn.: z jednej strony
- netbeans, postgresql, ems postgresql manager, firefox + cale mnostwo i jeszcze kilka zakladek w wielu oknach, do tego nowe gg tudziez kadu, jakis winamp i to wszystko z wlaczonym vmware playerem z ubuntu, czasami dochodzi jeszcze virual pc + windows xp
- lub sharp develop tudziez monodevelop tudziez obie na raz, postgresql, ems manager, firefox , vmware player z ubuntu
i szukam maszyny, ktora by to w miare mozliwosci uciagnela
3. Dwa monitory (zgodnie z ktoryms punktem z karty praw programisty winksmiley.jpg ), wiec karta graficzna ktora cos takiego obsluzy

I w sumie jesli chodzi o moje wymagania dotyczace kompa to by bylo na tyle.

Komputer ma sluzyc tylko i wylacznie do pracy. Nie jestem grafikiem, nie zamierzam na nim grac, komputer czysto do programowania.

Bede wdzieczny za sugestie.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:40