|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Zdarzają mi się problemy z serwerem poczty i ostatnio mam sporo zwrotek. Aby nie wyciągać z treści emaili adresów ręcznie chcę to robić skryptem PHP. Nie radzę sobie jednak z odpowiednim napisaniem wyrażenia w preg_match. Koncepcja jest taka: skrypt łączy się ze skrzynką, pobiera wiadomości w pętli i z body wiadomości wycina email, z którego przyszła zwrotka. Jako wynik operacji wyświetla wycięte adresy z emaili w skrzynce. Na koniec kasuje email. Łączenie do skrzynki działa, treść jest pobierana, kasowanie działa. Nie potrafię jednak wyciąć adresu z treści. Schemat treści, w jakiej jest email wygląda tak:
Mój skrypt obecnie wygląda tak (preg_match testowałam już w różnej postaci):
Będę ogromnie wdzięczna za sugestie. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Spróbuj:
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Skrypt w tej postaci:
Nie zwraca wyników, ani błędów. Jakaś podpowiedź? (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
U mnie skrypt:
dał wynik: Kod Array ( [0] => for <a href="[email="adresemail@wp.pl"]mailto:adresemail@wp.pl[/email]" onclick="return rcmail.command [1] => adresemail@wp.pl ) adresemail@wp.pl (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) Czy u ciebie w pliku php jest zapisane linia 25 twojego przykładu: '\"[email=""]mailto:'[/email]. linia 31 twojego przykładu: [email=""]'@'[/email]. Jeśli tak to usuń [email=""] oraz [/email] chyba że to błąd forum (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) to zamieść przykładową treść maila (To zobaczę czy aby na pewno dobre podstawienie napisałem) albo spróbuj
znajdzie pierwszy adres maila w tekście. |
|
|
|
|
|
|
|
// EDIT
Tutaj był długi post ale niestety podczas edycji dodały się zbędne znaczniki HTML i wszystko się rozjechało. Jakby wyglądała reguła, gdybyśmy szukali adresu w takim schemacie: To: adres@email.pl ? W pierwszym przypadku, który podałam popełniłam błąd. Webmail dodał w treści swoje własne znaczniki, w tym kod JS. W zwrotce tego nie ma. // Edit 2 Zmieniłam Twoją regułę na
I wszystko gra. Dzięki wielkie za pomoc! Ten post edytował Karioka 21.12.2009, 02:23:32 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 16:51 |