![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie będe owijał w bawełne, w php jestem BARDZO początkujący, skrypt o którego sprawdzenie za chwilę poprosze to 'składak', sprawa wyglada tak, ze kumpel ma shella na niezłej maszynie i uruchamia tam serwer q3, niestety on nie zna sie na jego konfiguracji itd, czym zajmuje się ja, niestety dawanie haseł do shella/ftp odpada, wiec musiałem wymyślić cos takiego:
http://www.nopaste.pl/jfe Hasło do pliku to moja nazwa usera (nie mogłem dac quote bo skrypt jest zbyt długi) skrypt bedzie miał panel logowania, jego mozliwosci to wyłączanie/włączanie serwera q3 polegające na shell_exec kilall itd, no i oczywiscie edycja pliku konfiguracyjnego serwera aby mozna było wprowadzać zmiany, niby wszystko działa jak należy ale.. ale... problem jest taki, kumpel o którym wspominałem boi się utraty shella (ma za free) w wyniku złego działania skryptu, bądz tego, że ktos za jego pomocą przejmie władanie nad światem lub chociażby jego shellem/czymkolwiek więc prosze was drodzy forumowicze o wypowiedzi na temat bezpieczenstwa tego 'skryptu', czy cos mozna nawywyjac za jego pomocą itd. bardzo zalezy mi aby ten skrypt działał 'dla mnie' ale to zalezy tylko i wyłącznie od tego czy jest bezpieczny. Pozdrawiam TaZz pierwszy jaki sam znalazłem o to, że mona stworzyc plik np .php i przez to narobić bałaganu:D Ten post edytował Tazz 20.12.2009, 19:56:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 14:10 |