Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP]bezpieczeństwo skryptu
Tazz
post 21.12.2009, 08:44:22
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, nie będe owijał w bawełne, w php jestem BARDZO początkujący, skrypt o którego sprawdzenie za chwilę poprosze to 'składak', sprawa wyglada tak, ze kumpel ma shella na niezłej maszynie i uruchamia tam serwer q3, niestety on nie zna sie na jego konfiguracji itd, czym zajmuje się ja, niestety dawanie haseł do shella/ftp odpada, wiec musiałem wymyślić cos takiego:

http://www.nopaste.pl/jfe Hasło do pliku to moja nazwa usera (nie mogłem dac quote bo skrypt jest zbyt długi)
skrypt bedzie miał panel logowania, jego mozliwosci to wyłączanie/włączanie serwera q3 polegające na shell_exec kilall itd, no i oczywiscie edycja pliku konfiguracyjnego serwera aby mozna było wprowadzać zmiany, niby wszystko działa jak należy ale..

ale... problem jest taki, kumpel o którym wspominałem boi się utraty shella (ma za free) w wyniku złego działania skryptu, bądz tego, że ktos za jego pomocą przejmie władanie nad światem lub chociażby jego shellem/czymkolwiek więc prosze was drodzy forumowicze o wypowiedzi na temat bezpieczenstwa tego 'skryptu', czy cos mozna nawywyjac za jego pomocą itd. bardzo zalezy mi aby ten skrypt działał 'dla mnie' ale to zalezy tylko i wyłącznie od tego czy jest bezpieczny. Pozdrawiam TaZz

pierwszy jaki sam znalazłem o to, że mona stworzyc plik np .php i przez to narobić bałaganu:D

Ten post edytował Tazz 20.12.2009, 19:56:26
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.07.2025 - 14:10