![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postaram się dokładnie opisać problem, ponieważ nie mam teraz dostępu do kodu. Są 2 pliki: tabelka.php i dodaj.php. Tabelka to generowana tabela na podstawie danych z bazy. Dodaj dodaje nowe rekordy do bazy. Tabelka sie generuje, ale w jednym polu poprzez switch...case ustawiłem żeby tekst zastępowano grafiką. Tekst gr1 - gr1.jpg, gr2 - gr2.jpg. Gdy dodaję rekordy ręcznie przez phpmyadmin to wszystko pięknie dziala, a gdy użyję dodaj.php dziala wszytko oprócz tego pola z grafiką - jest ono puste. Jak przeglądam dodane rekordy w phpmyadmin to tekst w polu jest prawidłowy (gr1 lub gr2). Dlaczego switch...case nie zastępuje tekstu dodanego do bazy przez formularz dodaj.php, a przez phpmyadmin dziala.?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, ale bez kodu to my tu nic nie zdziałamy...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Wieczorkiem podrzuce
To jest fragment kodu dodający do bazy:
a to funkcja switch...case z drugiego pliku:
Gdy wpisuje do bazy w gr1, to generuje się grafika, gdy wpiszę przez formularz to wyświetla puste pole, a w bazie danych jest zapisane poprawnie. PS Są to moje pierwsze skrypty w PHP więc proszę o wyrozumiałość (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował murek92 23.12.2009, 12:31:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:26 |