![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem, może i jest on śmieszny ale mi sprawił nie lada kłopocik
![]() Zrobiłem swój system, który podczas rejestracji wysyła losowe hasło do użytkownika (na maila), ale kolega zauważył, że gdy się rejestruje to w inputach "e-mail" i "powtorz e-mail", można poprostu wybrac sygerowaną zawartosc (bo np. kiedys w formularzu nawet na innej stronie uzywalismy emaila). Chciałbym się zapytać, jak zrobić aby zmusić użytkownika do wpisania ręcznie (albo chociaz wklejenia) tego e-maila, zeby nie wyswietlama mu sie sugerowana zawartość... Za pomoc z góry dziękuje. Dodam jeszcze że pole na e-mail jest typem=text a metoda to post czywiscie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 7 Dołączył: 4.04.2009 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładam, że trzeba nazwać pole tak samo jak na innej stronie np. 'emai', 'username' itepe.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale mi chodzi własnie o to, żeby zablokować formularzowi możliwość wyświetlania sugerowanego wypełnienia, nawet jesli kiedys sie rejestrowal na stronie, zeby mu nic nie proponowalo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że chodzi ci o autocomplete="off".
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 42 Dołączył: 8.04.2005 Skąd: Mława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz skorzystać z autocomplete="off".
Niestety nie jest to cześć języka, więc coś takie nie będzie się walidowało, ale jest obejście:
Ten post edytował korro 20.12.2009, 12:37:57 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok łap plusa
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:40 |