![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem ze zaktualizowaniem rekordu. Jest to bardzo dziwne, ponieważ reszta się normalnie aktualizuje.
Kod:
'active' i 'map' się normalnie aktualizują, a 'map' ani rusz. Tzn. to jest tak, że jak dodam już te aktualizowanie również map='... to się nic nie aktualizuje, a jak mam samo
to się dobrze aktualizuje. Struktura tabeli: (IMG:http://clip2net.com/clip/m14666/1261264165-clip-113kb.jpg) te $data['map'] to jest tekst, typu de_dust2 np. Jak dam echo $data['map'] to się oczywiście prawidłowo wyświetla. Co tutaj sknociłem? Z góry dziękuję za jakieś rady. Ten post edytował n33thl 20.12.2009, 00:12:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
linia 25 - nie wykonuje tego, co chcesz, usuń ten średnik na końcu pętli, dodaj nawiasy klamrowe na odpowiedni blok kodu, który ma zostać wykonany w pętli foreach. Przez ten błąd metoda query_info obiektu $pq_data nie widzi argumentu $ajpi (zmienna $dane nie przechowuje tego, co powinna, więc w miejscu jej użycia (w zapytaniu) nie wiadomo co wykonujesz ?).
Cytat te $data['map'] to jest tekst, typu de_dust2 np. A to jak counter-strike, to chętnie pomogę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, więc mam
Ale to chyba bez różnicy, bo nic nie zmienia. Nadal się nie aktualizuje. P.S. tak, Counter-Strike (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error());
zobaczymy jaki błąd wyskoczy. ps pętla foreach na tablicy jednoelementowej jest bez sensu. ps2 daj jeszcze print_r($dane); - zobaczymy co tam siedzi. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nieznana kolumna 'de_aztec' w field list A $dane nic nie wyświetla. |
|
|
![]()
|
|
W takim razie przeanalizuj linię 31 zwłaszcza co przyjmują i zwracają metody query_info, query_rules oraz query_players oraz, co im przekazujesz (czy aby na pewno wymagają łańcucha zawierającego adres ip, nie podajesz kodu tych metod, więc nie wiadomo). Linie 39 i 40 przerobiłbym dla pewności na bardziej wg. mnie czytelne, dodając dla pewności pojedyncze cudzysłowy:
|
|
|
![]()
|
|
Hmmm, darko, bardzo mi pomogłeś, bo działa, wystarczyło dodać te cudzysłowie. Życzę miłej nocy, oczywiście daję "pomógł".
Temat do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 08:19 |