![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
na wstępie pragnę zaznaczyć, iż spędziłem sporo czasu używając funkcji 'szukaj', aby znaleźć rozwiązanie mojego problemu.... i nic... Problem dotyczy uploadu pliku na serwer. Jest standardowy formularz, za pomocą którego wczytuję plik i chcę go później umieścić w konkretnym katalogu na serwerze. Wiem, że można to zrobić za pomocą move_uploaded_file, sprawdzałem, funkcja nie wyrzuca błędu, ale też nie pokazuje niby utworzonego pliku.
Więc spróbowałem przesyłać za pomocą ftp_put, ale problem jest tego typu, że działa łączenie z serwerem, ale nie działa sama funkcja ftp_put (plik napewno jest przesłany, bo sprawdzony metodą is_uploaded_file). Nie wiem, co może być źle... poniżej fragment kodu odpowiedzialnego za tą operację. Liczę na jakiekolwiek sugestie....
Co do formatu przesyłu, to próbowałem i z FTP_ASCII i z FTP_BINARY.... Z góry dziękuję za pomoc... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 11 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
i stosowny do tego formularz i całość poskładana może wyglądać tak:
Ten post edytował maxil 20.12.2009, 00:48:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety tym sposobem nie działa, tak jak pisałem funkcja move_uploaded_file w formie takiej, jak ja pisałem oraz jak pisał maxil nie zadziałała....
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetlają się jakieś błędy? Pokaż kod, który napisałeś.
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 11 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Kod pliku do wrzucania gazetki na serwer:
To co zakomentowane, to niedziałająca opcja z funkcją move_uploaded_file... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz teraz, jak dalej nie będzie działać to zobacz przez ftp czy pliki są na serwerze i powiedz czy skrypt wyświetla jakieś komunikaty/błędy. -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:58 |