![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki problem ale nie za bardzo wiem jak to rozwiazac
posiadam sobie klasę walidacja a w niej kilka funkcji sprawdzających. wywołuję te funkcję za pomocą
i wszystko ładnie się waliduje, jednak jakoś nie mogę wykombinować jak to włożyć w if tak aby bylo to tak
wydaje mi się że chodzi tutaj o warunek if-a ale nie jestem pewny i jakoś nie mogę tego wykombinować. -------------------- www.samochodowyleasing.eu
www.samochodowykredyt.eu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając, że metody walidujące w przypadku pomyślnej walidacji zwracają true, w przeciwnym razie false, to np. tak:
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki o to mi chodziło. mam tylko jeszcze jeden problem
jeśli do każdego if(!$walidacja ->login_wolny($login)) $error = true;dodam na końcu echo <br /> to jeśli kilka wartości jest podanych prawidłowo to tworzy się luka np. login jest już zajęty adres email jest nieprawidłowy -------------------- www.samochodowyleasing.eu
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystaj z nawiasów klamrowych obejmujących ciąg instrukcji:
if(!$walidacja ->login_wolny($login)) { $error = true; echo "<br />"; } Wcześniejszy kod podałem w uproszczeniu Ten post edytował darko 19.12.2009, 15:02:21 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
wielkie dzięki dobry kod tylko zamiast <br> dałem \n
-------------------- www.samochodowyleasing.eu
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:04 |