![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam problem z plikiem csv i wyszukiwaniem konkretnych danych. mam plik postaci : Kod zosia;20;warszawa jarek;22;poznan krzysiek;18;pila otwieram go nastepujaco : Kod $row=1; $handle = fopen("plik.csv", "r"); while (($dane = fgetcsv($handle, 1000, ";")) !== FALSE) { for ($c=0; $c < 3; $c++) { $tablica[$row][$c]=$dane[$c]; } $row++; } fclose($handle); i teraz w petli chce wyszukac np drugiej wartosci. np w zmiennej mam wpisane "zosia" i chce uzyskac wynik 20. probowalem juz funkcji array_search ale ona dziala na tablicy jednowymiarowej. rozbicie na taka tablice raczej nie wchodzi w gre bo plik z danymi ma kilkadziesiat linijek i ta funkcja bedzie wykonywana kilkadziesiat razy co za tym idzie, troche wolno bedzie wszystko dzialac. ktos ma jakis pomysl? prosze nie odsylac do manuala, google itp. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 42 Dołączył: 8.04.2005 Skąd: Mława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:53 |