![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Przy instalacji frameworka zend juz na samym poczatku sprawa sie sypie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) uruchamiam sobie zf.bat create project . wg ksiazki "php5 programowani z wykorzystaniem...." Skarzynski, Zoła i dostaje taki oto błąd. C:\usr\krasnal\www\zt-tutorial>bin\zf.bat create projetct . Parse error: syntax error, unexpected T_ARRAY, expecting '&' or T_VARIABLE in C:\usr\krasnal\www\zt-tutorial\library\Zend\Tool\Framework\Client\Console\ArgumentParser.php on line 74 czy ktos moze wie o co chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i moze mi pomóc ?(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włączyłeś w krasnalu PHP5?
BTW Krasnal nie jest już rozwijany od jakiegoś czasu, przesiądź się na coś ze wsparciem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
zainstalowalem sobie xampp xampp-win32-1.7.2.zip i nie moge sie dostac do phpmyadmin mysql'a wlaczylem wklapem http://localhost/phpmyadmin/ i dostalem
znalazlem gdzies rozwiazanie aby zmienic SET CHARACTER SET 'utf8'; na SET CHARACTER SET utf8; ale prawde mowiac nie wiem gidze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) w pliku index.php w katalogu myadmin tego nie ma (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) prosze o jakies wskazowki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) edit : dobra nie wiem o co kaman ale przeinstalowalem xampp i ladnie poszlo, zend oczywiscie tez, musialem tylko dodac sciezke do php w "path" i jest ok (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował r3dsky 19.12.2009, 17:29:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:45 |