![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie otóż przymierzam się do przejścia na framework Kohana, myśle że chyba warto będzie na wersje 3, choć jest jeszcze nie zaciekawa dokumentacja i szukam modułu do obsługi ACL, niestety wszystko co widzę czyli moduł Auth z kohany czy też Simple auth i tym podobne nie odferują tego co bym chciał. Otóż w większości jest tak że można dodawać usera z daną rangą a potem określać dla niego dostęp do pewnych akcji np. dodawania,edycji itp. Mi natomaist zależy na tym abym przy dodawaniu usera mógł określać dostęp do każdego z zasobów jaki sobie zdefiniuje w serwisie. Czyli coś podobnego jak na: http://artykuly.zyxist.com/czytaj.php/system_uprawnien_w_php Gdyż do tej pory stosowałem takie rozwiązanie czyli miałem tabele z zasobami, drugą z userami i trzecią będącą połaczeniem obu i określenie do którego ma dostęp i coś takeigo własnie chciałbym przenieść do kohany ale nie wiem czy jest coś już gotowego czy też bede musiał sam kombinować. Będe wdzięczny za wszelkie info. Pozdrawiam -------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem do konca pewny czy będzie on oferował to na czym mi zależy, ale to już musiałbym się bardziej zagłębić,niestety link do paczki który jest podany w tym artykule jest już nieaktywny. Czy byłbyś może mi w stanie podesłać to demo na priva ? No i mam nadzieję że hula pod wersją 3.
Dzięki. -------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:38 |