![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam stronę na której wszystkie dane doczytywane są za pomocą ajax, tak znaczniki html też i zdaję sobie sprawę z tego, że to idiotyzm, ale mniejsza o tym. Ajax dodaje galerię do odpowiedniego diva i chciał bym by litebox przejrzał jeszcze raz elementy doczytane. Nie wiem jak to zrobić, używam jquery i metody $.post. Próbowałem dodać plik z kodem js w miejsce wykonywanego kody po poprawnym pobraniu danych - nie pomogło. Jak mogę to zrobić, by litebox przeszedł jeszcze raz po kodzie? Z góry dziękuję (zależało by mi na w miarę szybkiej odpowiedzi - muszę oddać stronę a to ostatni element) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywołać go ponownie, bądź użyć live lub livequery
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak sądzę, że mam go wywołać ale jak, przeglądałem główny plik js i tam nie ma zjawiska onload nigdzie przy funkcji startowej.
Jak może ktoś kiedyś korzystał z tego czegoś i wie jaką funkcji powinienem odpalić... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry, nie spojrzałem, że to Litebox, a on oparty jest na prototype, a nie ja jQuery. Mój błąd.
Sprawdź czy zadziała, jak po załadowaniu treści ajaxem wywołasz initLightbox() Możesz też przesiąść się na inne rozwiązanie, np jQuery + Lightbox |
|
|
![]()
|
|
próbowałem nawet cały kod z pliku js dodać a robię to tak:
[HTML] pobierz, plaintext
Za xx cały kod z pliku js. Sprawdziłem, nie ma owej funkcji w plikach liteboxa a co za tym idzie - nie działa. ;/ Spróbuję się przenieść njakis inny system - napisze co i jak. Niestety sprawa wgląda tak, że lightbox kłóci się z moim skryptem, i żaden js nie działa. ;/ Podsumowując, muszę wykorzystać to co jest teraz (Lytebox) i prosze o pomoc w odnalezieniu fragmentu kodu odpowiadającego za przeszukanie strony i dodani wszystkich potrzebnych mu elementów. EDIT: Nieco pomyliłeś się w nazwie funkcji, jednak dzięki Tobie znalazłem rozwiązanie -initLytebox(). EDIT2: Niestety Działa tylko galeria singiel ;/ Ten post edytował ShadowD 18.12.2009, 13:47:38 |
|
|
![]()
|
|
W pierwszym poście pisałeś Litebox, a w tytule jest Lytebox, a to są 2 różne skrypty. Domyślam się, że jest to jednak ten drugi skrypt (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Trzeba przejrzeć źródła, może po załadowaniu treści pomoże wywołanie którejś z funkcji: Właściwie initLytebox() wywołuje też updateLyteboxItems(), więc pewnie wywołanie tej pierwszej powinno zadziałać BTW, może popraw bbcode w poście wyżej, bo nie wiadomo o co tam chodzi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:15 |