![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Potrzebuje funkcję, która zsumuje mi rekordy o podanym id z jednej kolumny.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeśli byłby ktoś tak miły i podał mi takowy kod, byłbym bardzo wdzięczny.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował djgarsi 17.12.2009, 23:42:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety funkcja:
nie dziala. Wyświetla mi pusty ekran.(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Wyświetla mi pusty ekran To nie znaczy, że zapytanie nie działa, tylko że w Twoim kodzie PHP jest coś zrąbane. Daj na początek: i będziesz wiedział, co jest nie tak. Przy okazji uwaga dla Ciebie i wszystkich innych początkujących programistów PHP: NIE MA TAK, że kod jest ok, a nic się nie wyświetla (no chyba, że tak ma być, tzn. skrypt nie wyprowadza żadnych wyników wykonania na ekran, ale jakoś w przypadku serwisów internetowych w PHP ciężko mi sobie to wyobrazić...). ZAWSZE coś się wyświetli, jeśli nie to, czego oczekiwaliście, to komunikat błędu. Ale żeby go zobaczyć, trzeba WŁĄCZYĆ raportowanie błędów podaną powyżej instrukcją. To raz. Dwa. Jeśli zapytanie nie zrwaca Wam oczekiwanych wyników, przeklejcie je do phpMyAdmina i tam je wykonajcie. Jeśli zapytanie wykona się prawidłowo, błąd tkwi w kodzie PHP. Jeśli błąd będzie w zapytaniu - serwer MySQL poprzez phpMyAdmin'a Wam to pięknie pokaże w jeszcze piękniejszym komunikacie błędu. Trzy. Nie wiesz, jakie wartości przyjmują dane zmienne w danym miejscu? Używaj echo, print_r i var_dump, aby wyświetlać sobie wartości zmiennych w problematycznych miejscach. Cztery. Jeśli budujesz zapytanie SQL z wykorzystaniem zmiennych PHP, to wyświetl sobie kompletne zapytanie poleceniem echo PO jego skonstruowaniu, a sam zobaczysz, czy wszystkie zmienne, jakie oczekiwałeś, by znalazły się w zapytaniu, faktycznie tam są i czy przyjmują spodziewane wartości. Ten post edytował blooregard 18.12.2009, 00:27:26 |
|
|
![]()
|
|
Nadal nic nie wyświetla.(IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
daj cały kod
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć zapytanie do PMA i zobacz czy zwróci jakiś wynik.
|
|
|
![]()
|
|
Wrzuciłem zapytanie do PMA i działa.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jednak kod:
nic nie wyświetla.(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Edit: He. Literówka była i nie działało.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Juz śmiga.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dziękuję śliczne za pomoc wszystkim.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował djgarsi 21.12.2009, 10:06:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:16 |