![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Uzywam jquery - dokładnie biblioteki(?) sortable Kod <script type="text/javascript"> $(function() { $(".column").sortable({ connectWith: '.column' }); $(".portlet").addClass("ui-widget ui-widget-content ui-helper-clearfix ui-corner-all") .find(".portlet-header") .addClass("ui-widget-header ui-corner-all") .prepend('<span class="ui-icon ui-icon-plusthick"></span>') .end() .find(".portlet-content"); $(".portlet-header .ui-icon").click(function() { $(this).toggleClass("ui-icon-minusthick"); $(this).parents(".portlet:first").find(".portlet-content").toggle(); }); $(".column").disableSelection(); }); </script> (dokładnie ten skrypt) Po wrzuceniu tej funkcji tekst w danych divach nie chce się zaznaczać - jak to poprawić? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 55 Dołączył: 23.11.2008 Skąd: UKF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie korzystałem akurat z tej biblioteki ale w kodzie zaciekawiła mnie jedna opcja. Mianowicie usunął bym to i zobaczył czy to o to chodzi:
Kod $(".column").disableSelection(); Angielski czasem się przydaje ![]() Ten post edytował lukasz_os 17.12.2009, 23:43:47 -------------------- Pomagam jeśli mam czas oraz jak się na tym znam :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ajajaj nie czytałem tego kodu bo on był w miare 'gotowy', spróbuje z tym. Dzięki za pomoc!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:37 |