![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam bazę nazw filmów. Na serwerze mam zauplodowane pliki, których nazwy mają zostać dopasowane do wpisów w bazie nazw. Sorka, że to tutaj piszę, ale już mi się w oczach mieni od tego kodu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) .
Nie wiem, gdzie się pomyliłem, ale coś musiałem schrzanić, bo serwer (apache) wywala mi informację, że został przekroczony maksymalny czas wykonywania skryptu. Założę się, że popełniłem gdzieś strasznie głupi błąd (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . [php:1:b01b6edfa1] <? // Wczytanie listy plikow $folder = opendir('/home/divxzone/public_html/napisy/do_obc/pliki'); while($file = readdir($folder)) if($file != '.' && $file != '..') {$pliki[] = $file;} closedir($folder); include('php.php'); $napisy = otworz('napisy/do_obc/baza.dat', 1); $nazwy = otworz('napisy/do_obc/nazwy.dat', 1); // Znalezienie niezarejestrowanych plikow for($i=0; $i<sizeof($pliki); $i++) { $jest = false; for($in=0; $in<sizeof($napisy) && $jest==false; $in++) if($napisy[$in][3] == $pliki[$i]) {$jest = true; $nr = $in;} if($jest == false) $brak[] = substr($pliki[$i], 0, -4); } for($i=0; $i<sizeof($brak); $i++) { $brak[$i] = str_replace('-pl', '', $brak[$i]); $brak[$i] = str_replace('-pl2', '', $brak[$i]); $brak[$i] = str_replace('_pl', '', $brak[$i]); $znak = 'nic'; for($in=0; $in<strlen($brak[$i]) && $znak=='nic'; $in++) { switch($brak[$i][$in]) { case '_': $znak = '_'; break; case ' ': $znak = ' '; break; } } if($znak == 'nic') { // Wybieramy nastepny wiersz for($in=0; $in<sizeof($nazwy); $in++) { $jest = 0; // Sprawdzenie, czy slowo znajduje sie w aktualnym elemencie $ok = false; for($ind=0; $ind<=strlen($nazwy[$i][0]) - strlen($brak[$i]) && $ok==false; $ind++) { $ile = 0; $pol = substr($nazwy[$i][0], $ind, strlen($brak[$i])); $oryg = substr($nazwy[$i][1], $ind, strlen($brak[$i])); $pol = znaki($pol); $oryg = znaki($oryg); if($pol == znaki($brak[$i]) || $oryg == znaki($brak[$i])) { $ok = true; $ile++; $dopas[$ile][0] = $brak[$i]; $dopas[$ile][1] = $nazwy[$in][0]; $dopas[$ile][2] = $nazwy[$in][1]; echo $dopas[$ile][0] . ' - ' . $dopas[$ile][1] . ' - ' . $dopas[$ile][2] . "<br>n"; } } } } else echo "$brak[$i] - nie dopasowanon"; // Tutaj bedzie wyszukiwanie w razie tablicy (pozniej sie dorobi) } ?>[/php:1:b01b6edfa1] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:09 |