![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przeglądałem równe rozwiązania Spreadsheet_Excel_Writer, PHPExcel, phpexcelreader i ma taki oto problem. Chciałbym OTWORZYC plik xls, wyedytować go i zapisać pod inna nazwa. Chodzi mi o stworzenie graficznego szablonu pliku xls i wypełnienie określonych kolumn danymi. Wyżej wymienione klasy pięknie odczytują i zapisują dane do xls ale albo ja czegoś nie zauważyłem albo nie umożliwiają one otwarcie przygotowanego dokumentu (obramowania - głównie o to chodzi, bo czcionki można zrobić, scalanie komorek). Jest może lepsze narzędzie do tego typu aplikacji? O ile możliwe nie wykorzystujące PEAR... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak PHPExcel ale Spreadsheet_Excel_Writer nie ma możliwości odczytu pliku szablonu. Ale możesz sobie stworzyć plik ze zmiennymi które będą ustawiać odpowiednie wartości dla komórek ( chodzi oczywiście o ich styl ).
Ja żeby się nie j*** mam napisane makro które z pseudo xml uzupełnia mi szablon i tworzy kilkaset plików w kilka minut. Ten post edytował skowron-line 16.12.2009, 13:16:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:00 |