![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Postanowiłerm się przekoanć się do Dojo ale jak na razie idzie to cięzko. Odrazu muszę przyznać że dokumentacja jest dośc uboga jak dla początkującego uzytkownika Dojo. A więc do rzeczy. Chciałbym przy pomocy Dojo wyświetlić po kolei wszystkie elementy w obiekcie typu Zend_Json lub czystego obiektu JSON. W jQuery użyłbym each jednak tutaj nie mogę znaleśc rozwiązania ![]() Kod który używam: Widok:
Klasa przekazująca obiekt Zend_Json:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
for in?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No własnie nie idzie:
Na wyjściu otrzymuje taki oto obiekt JSON (zmienna "res"):
Probuje wykonać: // @res to nasz powyższy JSON
To też nie działa (odczytuje po kolei każdy znak ciągu JSON):
No własnie nie idzie: Na wyjściu otrzymuje taki oto obiekt JSON (zmienna "res"):
Kod
Zwraca undefined :/ No własnie nie idzie: Na wyjściu otrzymuje taki oto obiekt JSON (zmienna "res"):
Kod
Zwraca undefined :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 27 Dołączył: 24.03.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam Dojo, ale jesteś pewien że argument callbacka jest obiektem, a nie stringiem? Sprawdź przez typeof i jeśli się okaże że to string, to użyj eval().
-------------------- Zbyszek 'antyqjon' Siciarz
siciarz.net | Aquila DSP C++ |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc chodziło o dojo.fromJson() ![]() wiec dlaczego pytales iteracje a nie parsowanie? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chodziło mi po prostu o pobranie każdego kolejnego elementu więc nazwałem to iteracją. Jeśli się pomyliłem to przepraszam
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:16 |