![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki plik CSS
pozniej html obrazek loga to 150px; jak div w ktorym sie znajduje wydaje mi sie, ze element div#menu powinien pojawic sie pod div#logo a pojawia sie 20px; pod nim jak dam do div#menu 'posiiton: relative; top: -20px;' to wyswietla tak jak chce i jest to jakeis rozwiazanie, tylko fajnie byloby wiedziec dlaczego tak sie dziele a tak przy okazji to dobry sposob budowy strony ? Ten post edytował tog 15.12.2009, 00:19:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...tylko fajnie byloby wiedziec dlaczego tak sie dziele... pewnie jakis margin/padding ...to dobry sposob budowy strony ? jak dla mnie za duzo divow -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
margin i padding juz probowalem
nie robi roznicy jak juz pisze... mam jeszcze jeden problem chce dac linki obok siebie(nie jeden pod drugim) z x odlegloscia je dzielaca ustawienie szerokosci linku to moze nei to o co mi chodzilo ale mogloby byc tylko wtedy linki ulozyly sie jeden pod drugim jak dalem spacje 'nbsp' czy jak i tam... ti validator znalazl mi mase bledow przez te znaki heh... jak zminilem na xhtml to pojawilo sie jeszcze kilak px odstepu teraz tylko musze zgadnac ile... lub najlepiej by bylo zlikwidowac ten problem, a nie jedynie go maskowac Ten post edytował tog 15.12.2009, 00:43:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co divom dajesz display: block, przecież to już są elementy blokowe. Usuń position:relative i ustawiaj elementy używając float jeśli trzeba aby były obok siebie, a jak już potrzebujesz position to poczytaj jak to działa.
Na przyszłość umieszczaj pliki na jakimś serwerze, żeby było widać o co chodzi. |
|
|
![]()
|
|
zmienilem nieco udowe strony
zamiast opierac elementy o siebie, gdzie pierwszy ma top-130px to dalem jeszcze jeden div z top-130px a pierwszy element bez tego rozwiazlo to moj problem calkowicie nie zawsze da sie uzyc float ![]() a przynajmniej tak aby nie nadrabiac niepotrzebnym kodem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 18:52 |