![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jestem grafikiem więc PHP to dla mnie studnia wiedzy w której zaledwie umoczyłem jeden palec. Bardzo proszę speców o pomoc. Potrzebuje liczyć kliknięcia w link który jest pobierany dynamicznie z bazy Mysql. Chciałbym by po kliknięciu skrypt zwiększał o 1 liczbę w kolumnie "klik", w rekordzie z którego został pobrany link. Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Ten post edytował ddzawias 14.12.2009, 20:48:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Problem ten można rozwiązać zdarzeniem onclick w JavaScripcie. Musisz tylko napisać skrypt, który będzie wykonywał inkrementację licznika w bazie po kliknięciu. Powinieneś znaleźć wiele takich w necie
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierwszej kolejności bardzo dziękuje za pomoc!
Przyjmijmy, że inkrementacja wygląda tak:
Gdybyś mógł mi wyjaśnić dokładniej jak to podpiąć pod ten onclick byłbym bardzo zobowiązany. Ten post edytował ddzawias 14.12.2009, 21:17:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem ten można rozwiązać zdarzeniem onclick w JavaScripcie. ... A co jeśli przeglądarka nie obsługuje JavaScript? ![]() Najlepiej zrobić link do skryptu php na serwerze który doda "klika" do twojej bazy danych i przekieruje na stronę pobraną z bazy danych. To twój stary plik trochę zmieniony:
A to przykład skryptu zwiększającego kliknięcia.
W prawdzie nie wiem jak takie rozwiązanie działa z pozycjonowaniem stron ![]() ale działa ;P |
|
|
![]()
|
|
Ślicznie dziękuje, jutro to zamontuje i napisze jak wrażenia.
Jeżeli to myli roboty które nie podążają za takim linkiem to jeszcze lepiej! Mamy ponad tysiąc takich linków do innego serwisu na którego pozycjonowaniu nam nie zależy i boimy się, że nasza strona jest traktowana jako farma linków. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 12:29 |