![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, ładuję sobie do listy rozwijanej wpisy z bazy sql, jak zrobić aby każdy wpis był ładowany tylko 1 raz (nie był powtarzany na liście)
przykładowo, jeżeli w bazie SQL mam 12 razy wpis z tą samą datą, to jak zrobić aby ta data była wyświetlona tylko raz w liście rozwijanej? |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
DISTINCT w zapytaniu SQL.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o to chodziło, dzięx kolego =]
Ale gdy teraz chce wyświetlić zapytanie z tej listy na kolejnej stronie i mam coś takiego: $query="SELECT * FROM temperatura WHERE data_pom=" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co mam wpisać w pole ze znakami zapytania? Select z listy rozw nosi nazwę <select name="data"> |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
nie wiem jak przesyłasz dane. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Metodą POST
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 19:58 |