![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2006 Skąd: gorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Smarty zachowuje się tak jakby w ogóle nie przenosił zmiennych. Zaczyna się od pliku up.php.
get_menu() jest oczywiście wcześniej odpowiednio definiowane (na 100% działa przy wywołaniu bezpośrednim) plik up.tpl: Wyświetla błąd: Cytat Fatal error: Smarty error: [in up.tpl line 1]: syntax error: unrecognized tag 'menu' (Smarty_Compiler.class.php, line 590) in /home/admin/domains/domena.pl/public_html/testing/libs/Smarty.class.php on line 1095 Nie rozumiem dlaczego coś takiego mi się pojawia, proszę o pomoc. Pozdrawiam! Ten post edytował servs 13.12.2009, 20:28:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$view->assign('menu',$menu); - przeciez tak deklarujesz zmienną, czyli
nie: {menu}{/menu} a: {$menu} trochę podstaw odnosnie tego co uzywasz to by sie przydalo... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2006 Skąd: gorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, dzięki, jednak nie likwiduje to mojego głównego problemu związanego z tymi plikami + jeszcze jednym - main-mod.php o którym mowa w pliku pierwszym (up.php)
main_mod.php
i wywala coś takiego: Cytat Warning: Smarty error: unable to read resource: ".tpl" in /home/admin/domains/strona.pl/public_html/testing/libs/Smarty.class.php on line 1095 (zmieniałem kody w pierwszej wiadomości) Ten post edytował servs 13.12.2009, 21:27:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
patrzac na kod bledu i na kod:
{include file="$page.tpl"} to smiem twierdzic ze zmienna $page nie została sparsowana tudzież jej nie ma ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zmienna jest definiowana w pliku main_mod.php, a owy plik wykonywany jest w pliku up.php, więc zmienna jest zdefiniowana i zadeklarowana.
Powtarzam, żeby było w jednym miejscu main_mod.php
up.php
up.tpl Ten post edytował servs 13.12.2009, 21:21:47 |
|
|
![]()
|
|
jesli zmienna jest to kod powinien wygladac tak:
Kod {include file=$page.tpl} jesli nadal nie dziala to jednak tej zmiennej nie ma, a konkretnie nie ma kodu: $view->assign('page','blabla'); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kod jest, nawet chamsko go wsadziłem dla sprawdzenia w pliku up.php przed $view->display('up.tpl',$cache_id);
Wsadziłem: $view->assign('page','main'); A dalej w zamian dostaję Cytat Warning: Smarty error: unable to read resource: ".tpl" in /home/admin/domains/strona.pl/public_html/testing/libs/Smarty.class.php on line 1095
Ten post edytował servs 13.12.2009, 21:28:41 |
|
|
![]()
|
|
no a zamieniles tak jak ci kazalem?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ahh przepraszam.
Teraz mam: Cytat Warning: Smarty error: unable to read resource: "m" in ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zwariowane to jakieś :| Działa! ![]() Zaczęło działać na skrypcie, który przedstawiłem na początku i sprawiał problemy. Dziwna sprawa, że wtedy nie działało, a teraz nagle działa :] Cóż, dziękuję za chęci pomocy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:31 |