![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, chcialem sprawdzic czy dzialaja mi relacje, bo robilem je po raz pierwszy i tu tez prosze o wskazowki co moglem zrobic nie tak
baza nazywa sie test, niby sie z nia laczy ale mysle ze jest jakis blad w zapytaniu
mysql_error nie wywala zadnego bledu ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz wyświetlić wyniki to wypada wynik zapytania wrzucić do pętli. Primary key możesz też napisać przy definicji pola, niekoniecznie na końcu. Poczytaj o LEFT JOIN itp. Przykładowo może być tak:
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm cos nie bardzo dziala to co napisales :/ wyskakuje "Resource id #3"
mam juz system logowania dla uzytkownikow, planuje zrobic cos takiego ze ktos bedzie dodawał wpis i do danego wpisu bedzie przypisany id uzytkownika tak aby mogl to potem edytowac bedzie sie to skladalo moze z 10 tabel dlatego potrzebne sa mi relacje, niestety pierwszy raz je robie dlatego nie bardzo kumam o co chodzi, czytalem jak sie je tworzy jednakze za bardzo na przykladach to nie jest wytlumaczone, zatem chcialem stworzyc jakas przykladowa tabele zeby sprawdzic czy uda mi sie dla danego usera wyswietlic okreslone dane. Za pomoc wielkie dzieki i wskazowki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wyświetlasz to co zwraca mysql_query to sie nie dziw. Przecież pisałem że trzeba wrzucić to do pętli:
A jak chcesz podziękować klikaj pomógł. Zawsze milej się patrzy na ilość pkt :) -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:25 |