![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z uploadem zdjęć na serwer za pomocą ckeditor. Chciałbym aby po wciśnięciu ikony image otwierało się okno z dialogiem do wyboru zdjęcia.
Zaznaczam ze chodzi o CKEditor. Drugi problem to jak ograniczyć edytor aby nie pojawiały się scrollbary, co uniemożliwiałoby umieszczenie tekstu poza obszarem który widać. Znalazłem takie coś na stronie CKEditor.
mam tylko pytanie gdzie ja mam tą funkcję umieścić? Dobra. znalazłem częściowe rozwiązanie...Otóż trzeba umieścić w config.js takie coś:
ale to nie rozwiązało problemu do końca... teraz mogę już używać przeglądanie plików na serwerze (oczywiście poprzez swój skypt). Problem z wysłaniem jest nadal. Po kliknięciu w edytorze Wstaw obrazek i kliknięciu na zakładkę upload pojawia się okienko przeglądaj. Mogę wybrać plik z dysku. Po kliknięciu send it to server jest uruchamiany skrypt zdefiniowany w config.filebrowserUploadUrl ale nie wiem jak ten skrypt ma wyglądać...dane są wysyłane niby postem ale jakoś ich nie widze... Ten post edytował blackroger 13.12.2009, 11:34:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:14 |