![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka !
Słuchajcie, mam pewnie błachy problem, jednak nie mogę dojść jego przyczyny. OK, zaczynajmy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Gdy mam całą stronkę w HTML, wszystko się ładnie układa, bez nichcianych odstępów i sztuczek dla IE!. W każdej przeglądarce jest prawie identyczne. Sprawa się komplikuje przy PHP. Mam pliki top.php, engine.php(łaczenie z db, obsługa ciastek), menu.php. W pliku index.php standardowo dołączam je tak : [PHP] pobierz, plaintext
Wtedy mam tak: Firefox, Opera, IE: - około 20px odstęp od góry strony - dodatkowo w IE odstęp pomiędzy plikami top.php i menu.php (czyli od logo i dalszej części strony) Gdy zamienię miejscami engine z top, to wtedy w operze odstęp znika. A gdy połącze pliki top.php i menu.php, odstępu pomiędzy nimi nie ma, jest tylko od góry. demo: e-someone.y0.pl nikt nie wie czemu ;>? Ten post edytował palonek 12.12.2009, 18:08:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 55 Dołączył: 23.11.2008 Skąd: UKF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie prze BOM. Pozbądź się go a powinno być normalnie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ha! byłem przekonany ze wszytkie pliki mam zapisane w UTF-8 (bez BOM), i miałem racje, tyle że plik engine.php był z wcześnijeszej strony w kodowaniu UTF-8 (z BOM). OMG ale wtopa. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:27 |