![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam funkcje która tworzy miniaturki z JPG, GIF i PNG. Wszystkie formaty działają poprawnie, niestety przy tworzeniu PNG tworzy nieprawidłowy plik, który się nie wyświetla ani na stronie ani lokalnie. Linijka 34.
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
KOMPRESJA! Zobacz jakie parametry mają imagegif i imagepng. Pierwsza nie ma tego parametru wcale, a dla png ma być ona w przedziale 0-9... Nie wymyślaj funkcji jakich nie ma w GD2
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, nie zwróciłem uwagi na parametry. To była gotowa funkcja i ufałem, że ktoś dobrze napisał. Dzięki za pomoc.
Pomóżcie mi jeszcze rozszyfrować linijkę:
Nie mam pojęcia co oznacza ?. Potrzebuję obliczyć ratio w innym równaniu, gdzie wychodzi liczba niecałkowita i potrzebuje ten ułamek zaokrąglić w górę. ceil działa nie tak jak bym chciał, zaokrągla do liczby całkowitej a round nie zawszę zaokrągla w górę, np przy 1.2 da 1 a ja potrzebuje żeby dało 2. Da się jakoś połączyć te funkcje ? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:51 |