![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 4 Dołączył: 11.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Właśnie jestem w trakcie przesiadania się z trybu klepania kodu z palca na framework CI. Jednak strona, która miała pecha być pierwszą którą w tej technologii wykonam urodziła mi pewne pytanie... Jest to strona sklepu, wiadomo że po prawej stronie kategorie, po lewej produkty itp. Mam stworzone modele zarówno do kategorii jak i do produktów jednak nie wiem jak inaczej niż w "głównym" kontrolerze pokazać wyniki na JEDNEJ stronie. Moje obecne rozwiązanie (działa ale nie wiem czy to nie burzy koncepcji MVC) EDIT:: Tak sie rozpisałem że zapomniałem napisać jak rozumiem MVC ![]() KONTROLER MAIN
MODEL PRODUCTS (wiem ze powinno byc w liczbie poj. ![]()
MODEL CATEGORY
?> Oczwiście do produktów i kategorii mam porobione loopy które potem przerzucam do index.php który wygląda tak: Czy jest to rozwiązanie "po bożemu" czy jakoś inaczej powinienem to rozwiązać ? Latałem po tutkach z CI ale tam nie spotkałem się z wyświetlaniem 2 danych z różnych modeli. Jeśli jest dobrze to rozumiem stworzenie kontrolerów osobnych dla Produktów i Kategorii będzie realizowało zadania w stylu dodaj/usun/znajdz ? Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował masahuku 11.12.2009, 14:39:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresuj się tym:
http://codeigniter.com/wiki/layout_library/ Layouty jak w cakephp, świetna rzecz, robisz jeden główny szablon strony i potem tylko wymieniasz treści, możesz również zmieniać laypouty w locie itp ![]() Chyba o to ci chodzi? Z tym jednym widokiem dla każdego kontrolera? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:14 |