![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Szukałem na forum ale niestety nie znalazłem odpowiedzi odpowiedniej do mojego problemu. Tworze stronę i miałem działający .htaccess ale chciałem go znacznie uprościć i wszystko zaczęło się już sypać. Teraz już nie dam głowy czy to kolejność jest zła, instrukcje czy cokolwiek innego... po prostu żal i zgrzytanie zębami. Otóż chce uzyskać htaccess dzięki któremu takie linki będą działały: (przykładowy schemat) /onas - zwykly link DZIAŁA /onas/historia - dłuższy link DZIAŁA /onas/historia/lang_pl - jakikolwiek link ze zmianą języka DZIAŁA /onas/historia/page_2 - jakikolwiek link ze stroną DZIAŁA /onas/historia/page_2/lang_pl - jakikolwiek link ze stroną i zmianą języka NIE DZIAŁA /onas/historia/download/mp3_jakisplik - jakikolwiek link do sciągania pliku POWINIEN DZIAŁAĆ Po powyższym widać gdzie mój problem. Mój htaccess: Kod RewriteEngine on Options All -Indexes IndexIgnore * DirectoryIndex index.php RewriteRule ^admin$ admin.php RewriteRule ^(.*)/download/(.*)_(.*) index.php?&type=$2&download=$3 RewriteRule ^(.*)/page_(.*)/lang_(.*)$ index.php?nav=$1&lang=$3&page=$2 RewriteRule ^(.*)/lang_(.*)$ index.php?nav=$1&lang=$2 RewriteRule ^(.*)/page_(.*)$ index.php?nav=$1&page=$2 RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ index.php?nav=$1 Żeby było śmieszniej nie wiem czemu po usunięciu 2 i 3 linijki od końca nagle wszystko nie działa. Proszę o pomoc bo już powyżej uszu mam tego pisania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował tomasz85 11.12.2009, 00:30:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te linie odpowiadają za coś w stylu: if(isset(plik)) o takiej nazwie (jak w linki) to przekieruj na niego, upraszczając o ile masz plik/katalog taki jak w linku Twoje przekierowania przestają działać...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:08 |